Programma 2019

Oorspronkelijk plan van ingenieur Lely (Collectie Museum Batavialand, Lelystad)
Oorspronkelijk plan van ingenieur Lely (Collectie Museum Batavialand, Lelystad)

DAGTOCHTEN IN FLEVOLAND

 

2018 was een bijzonder jaar voor Flevoland: in juni 1918 geleden werd de Zuiderzeewet aangenomen en dat was het startsein om de plannen van ingenieur Cornelis Lely te gaan uitvoeren. Dat is groots gevierd en was een extra reden om op verkenning te gaan in de jongste provincie van Nederland. Ook in 2019 heeft Ran Reizen weer een aantal interessante wandelingen op het programma staan waarmee ik je enthousiast hoop te maken voor deze markante regio die een heel eigen geschiedenis heeft en een prachtig landschap te bieden heeft.

   

Bekijk hier de foto's van de wandelingen in Flevoland in 2017/2018 

 

Scheepswrak in het Roggebotbos
Scheepswrak in het Roggebotbos

Oost Flevoland: rondwandeling Roggebotzand en Ketelhaven

 

Het Roggebotzandbos is een van de oudste bossen in Flevoland en aangelegd op een oude zandbank van de vroegere Zuiderzee. Kris kras verkennen we dit verrassend veelzijdige bos waarin onder andere een beschermd scheepswrak ligt. Door de waterrijke graslanden, aangelegd onder aan de dijk, wandelen we naar Ketelhaven. Ketelhaven is een voormalig werkeiland van waaruit Oost Flevoland is ontgonnen en waar het gemaal Colijn staat, één van de drie gemalen die de polder hebben drooggepompt. Via de dijk lopen we terug naar ons beginpunt in het Roggebotbos.

 

Datum:  nog niet bekend

Afstand:  15 km

Max 12 deelnemers

Prijs: € 17,50  (incl. een drankje)

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@ranreizen.nl 

 

 

 

Verder in 2019: 

 

Oost Flevoland - rondwandeling naar en op het voormalig werkeiland Lelystad Haven met aansluitend een bezoek aan museum Batavialand.

 

Noordoostpolder - rondwandeling vanuit Kraggenburg naar 'Pier en Horizon'.